PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV-speler kan het schudden na topper tegen AZ’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

PSV verloor gisteren met 2-0 van AZ. Hierdoor komt de tweede plaats in de competitie serieus in gevaar. Ze zullen volgend seizoen moeten gaan doorselecteren en dit lijkt ten koste te gaan van doelman Yvon Mvogo.

Voetbal International schrijft: “Van een blunder van Yvon Mvogo was geen sprake, maar een internationale topkeeper had dat schot van Karlsson in de openingsfase waarschijnlijk gekeerd. Aanvankelijk had Mvogo de korte hoek te pakken, maar voor het uithalen van Karlsson deed hij tot drie keer toe een hupsje naar de lange hoek. Mede daardoor kreeg Karlsson de gelegenheid om laag over de grond binnen te schieten.”

Natuurlijk gingen ook zijn medespelers niet vrijuit, maar weet VI: “In topduels heeft Mvogo geen geweldig trackrecord. Feyenoord was met vier van de acht pogingen tussen de palen succesvol tegen PSV. Bij Ajax waren drie van de zeven ballen op doel raak. Na de goal van Karlsson stond in de duels met AZ slechts één redding tegenover vier treffers. Later keerde Mvogo nog een schot van Stengs. Het derde schot op doel van AZ was echter wederom raak.”

Daar voegt het medium aan toe: “Topwedstrijden worden vaak beslist op momenten en daarin kunnen keepers zich positief onderscheiden met ingrepen. Dat heeft Mvogo niet gedaan. Zijn reddingen in de zes afgewerkte toppers zijn bijna op de vingers van twee handen te tellen: elf. Daar staan twaalf tegengoals tegenover. Meer dan de helft van de pogingen tussen de palen zijn dus een doelpunt geworden.”

PSV huurt Yvon Mvogo voor twee seizoenen van RB Leipzig, dat hem in de zomer wel weer terug kan halen. Die kans is aanwezig nu Joël Drommel (FC Twente) naar Eindhoven lijkt te verkassen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.