PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV betaalt salaris van Mario Gotze helemaal zelf’

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

PSV heeft geen externe financier ingeschakeld met het binnenhalen van Mario Gotze. De Eindhovenaren betalen zijn salaris helemaal zelf. Dit weet het Eindhovens Dagblad te melden.

De krant schrijft op dinsdagochtend: “Een fitte Mario Götze voegt zoveel toe aan PSV, dat buiten Eindhoven regelmatig wordt verondersteld dat de club in oktober een externe financier nodig had om hem naar het Philips Stadion te halen. Niets is minder waar.”

Voor PSV-begrippen verdient de spelmaker een topsalaris: “Maar het betekent niet dat het clubbeleid overboord is gegaan bij het betalen van zijn honorarium. Naar verluidt kan het naar zo’n twee miljoen euro per jaar oplopen, als de vaste en alle variabele componenten zijn bereikt.”

Het ED sluit af: “Het loonzakje van Super Mario komt volledig uit de clubkas van PSV, waar hij vier maanden geleden vooral een sportieve uitdaging zag. Götze voetbalt na jaren goed verdienen in de Bundesliga niet meer ten principale voor de centen. Hij wil buiten die vertrouwde omgeving iets bewijzen en bereiken en hoeft zijn eigen waarde niet meer te creëren, maar wel die van zijn talentvolle ploeggenoten.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.