‘Schrijnend verschil tussen Ajax en PSV’

PSV verloor midweeks in de Europa League met 4-2 van Olympiakos terwijl Ajax met 1-2 wist te winnen bij het Franse Lille. Volgens analist Wim Kieft hebben de Amsterdammers gewoon een veel betere selectie dan de Eindhovenaren. Dit schrijft hij in zijn column voor de Telegraaf.

Hij schrijft namelijk: “Opvallend bij Ajax was trouwens de invalbeurt van Brian Brobbey tegen Lille OSC. Toch een beroep doen op iemand van wie je weet dat hij aan het eind van het seizoen transfervrij vertrekt, hoewel er door Ajax veel is geïnvesteerd in de ontwikkeling van die jongen. Goed van Ten Hag dat hij het sportieve belang van Ajax laat prevaleren. Hij had ook kunnen denken: Brobbey laat ons in de steek en in plaats van hem het Europese podium te gunnen om zich in de kijker te spelen, geef ik de voorkeur aan spits Lassina Traoré. Om hem spelritme op te laten doen na zijn blessure en vertrouwen te geven, want met hem gaan we door op langere termijn.”

Kieft trekt een vergelijking naar het Philips Stadion: “Zo’n opstelling is trouwens pure luxe. Brobbey of Traoré, Tadic in plaats van Haller, Martinez op de positie van Blind, Gravenberch vervangen door Blind en allemaal zonder, of zonder veel kwaliteit in te leveren. En dan moet PSV het doen met Thomas of Mauro Júnior of Baumgartl of Vertessen. Dat vertelt het hele verhaal.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.