‘Eran Zahavi pakt uit met duidelijk statement’

Eran Zahavi was gisteren belangrijk voor PSV door twee goals te scoren in het Europa League-duel tegen Olympiakos. Helaas was het niet genoeg want de Eindhovenaren verloren met 4-2. Ze gingen ten onder door verdedigende blunders.

“Ik geef nooit ook maar iemand de schuld”, zei Zahavi na afloop. “Ik ben zelf heel ervaren inmiddels, maar weet ook dat we een jong team hebben. Met wat foutjes nodigden we Olympiakos soms uit te pressen tegen ons. Maar we hebben nog stééds een goede uitgangspositie. Dus we blijven positief en houden de energie vast om volgende week alsnog een ronde door te komen.”

Zahavi kwam na zijn Chinese avontuur naar Eindhoven om prijzen te winnen in Europa. Maar halverwege februari lijkt de strijd om de landstitel bijna beslist, ligt PSV uit het bekertoernooi en wordt het bereiken van de achtste finales in de Europa League (op deze manier) een hels karwei. “Ja, ik kwam om prijzen te winnen”, zegt Zahavi. “Maar onze coach heeft ook gelijk. We hebben veel jonge jongens in het team, die ook heel goed zijn. Maar veel van hen hebben nog geen titels gewonnen, hebben die ervaring niet. Je zult titels gaan winnen, door te ervaren wat daar voor nodig is. We geven nooit op. Niet voor de titel en ook niet om door te gaan in de Europa League. We moeten de fouten van vandaag volgende week reduceren. Ik ben er echt van overtuigd dat we kunnen doorgaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.