‘Lille qua speelstijl te vergelijken met PSV, maar dan beter’

Donderdag gaat Ajax in de Europa League op bezoek bij Lille. Voormalig Ajax-spits Kaj Sierhuis waarschuwt zijn oude werkgever alvast. Hij vergelijkt ze met PSV maar dan van een hoge niveau.

“Ik had voorafgaand aan het seizoen niet verwacht dat Lille echt mee zou doen om de titel”, stelt Sierhuis in gesprek met Ajax Showtime. “Lille doet het gewoon uitstekend dit jaar en ze kunnen door omstandigheden PSG het vuur aan de schenen leggen.”

Botman, een van de oud-ploeggenoten van Sierhuis bij Ajax, is een belangrijke kracht bij Lille. “Het is mooi om te zien hoe Sven geprezen wordt in de Franse pers, en volledig terecht. Niet gek ook. Hij kwam praktisch van sc Heerenveen, voor wat leek een vrij hoog bedrag. Dan is het altijd maar de vraag wat je mag verwachten. Hij doet het echter uitstekend en iedereen spreekt vol lof over hem. Je ziet hem niet voor niets regelmatig terug in het team van de week van L’Équipe. Hij staat ongetwijfeld in de belangstelling van een aantal grote clubs.”

Sierhuis geeft Ajax een aantal tips in aanloop naar donderdag: zo is er een aantal spelers waar goed op gelet moet worden. “Bamba is echt een topspeler, en ook David begint op stoom te komen. Zij kunnen echt het verschil maken. Ajax moet oppassen dat het hen niet te veel ruimte geeft om gevaarlijk te worden. Ik zou Lille omschrijven als een sterk collectief met individuele kwaliteiten, dat levensgevaarlijk is in de omschakeling. Ze zijn qua speelstijl wel vergelijkbaar met een PSV, maar dan beter.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.