‘Roger Schmidt kan zich beter niet met de arbitrage gaan bemoeien’

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is niet blij met de uitspraken van PSV-trainer Roger Schmidt over de arbitrage in Nederland. Hij liet zich hierover uit in een gesprek met ESPN.

“Hij kan beter zijn eigen zaken uitleggen en zich niet met de arbitrage gaan bemoeien. Ik doe dat ook niet met hem”, aldus Van Egmond. “Hij mag natuurlijk ergens wat van vinden, maar hij kan beter zijn eigen zaken uit gaan leggen. Er is ook niets van waar dat de VAR een test is van twee jaar.”

De scheidsrechterbaas was het wel met Schmidt eens dat Ajax een rode kaart had moeten krijgen. “Om eerlijk te zijn vond ik die van Tagliafico niet eens de zwaarste. Die van Rensch was erger en was een duidelijkere rode kaart dan deze”, zo gaf hij aan. “Met die snelheid en het zo uitkomen nam hij bewust het risico om een speler te blesseren. Met het hele gewicht van achteren op de enkel van de tegenstander. Dat is gewoon een rode kaart.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.