‘Angelino-transfer levert PSV flinke zak geld op’

De Spaanse linksback Angelino is door RB Leipzig definitief overgenomen van Manchester City en dat levert PSV een flinke meevaller op. De Duitsers betalen 18 miljoen euro voor hem.

In het seizoen 2018/19 was Angeliño eigendom van de Eindhovenaren, waardoor de club 0,5% van het aankoopbedrag mag verwachten. Dat meldt PSV-watcher Rik Elfrink zaterdagmiddag. Dat zou neerkomen op een bedrag van €90.000.

Angeliño zat jarenlang in de jeugdopleiding van The Citizens en verhuurde hem in het seizoen 2017/18 aan NAC Breda. Daar maakte de jeugdinternational grote indruk, waarna PSV hem voor 5,5 miljoen euro overnam. Ook daar groeide hij uit tot één van de smaakmaker, waardoor City besloot de terugkoopclausule van 12 miljoen te lichten. Vervolgens zag manager Pep Guardiola het toch niet echt zitten in hem: RB Leipzig huurde Angeliño en neemt hem nu definitief over.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.