PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Ajax kan kampioenschap veiligstellen in Eindhoven’

Ajax liep gisteren weer twee punten uit op directe concurrent PSV. De Amsterdammers wisten met 0-2 te winnen bij Heracles terwijl de Eindhovenaren niet verder kwamen dan een 2-2 op bezoek bij ADO Den Haag.

De Telegraaf schrijft: “Met zes punten voorsprong, een veel beter doelsaldo en een wedstrijd in te halen – FC Utrecht thuis – kunnen ze in Amsterdam beginnen met aftellen naar de 35e landstitel in de historie van de club. Belangrijk wordt de ontmoeting over twee weken in Eindhoven tegen PSV.

In Almelo was Sébastien Haller van grote waarde. Clubwatcher Mike Verweij schrijft: “De transfersom van 22,5 miljoen euro was zelfs voor Ajax-begrippen een monsterlijk bedrag, maar het is nu al duidelijk dat de club met de Franse Ivoriaan de landstitel heeft gekocht. En daar was het de directie met Edwin van der Sar en Marc Overmars om te doen. Sowieso is Haller al verantwoordelijk voor de halvefinaleplaats in de KNVB Beker.”

Daar voegt het medium nog aan toe: “De beste Haller heeft iedereen in Nederland dus nog te goed en dat is geen goed nieuws voor de tegenstanders van Ajax. Maar tegelijkertijd heeft Ajax hem ook binnengehaald om in Europa het verschil te maken. Helaas komt hij daar dit seizoen nog niet aan toe en zal die rekening pas volgend seizoen opgemaakt worden. In de Champions League. Want het moet wel heel raar lopen wil Ajax zich niet als kampioen laten kronen na het onverwacht uitlopen met twee punten zaterdagavond.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.