PSV-trainer Schmidt: ‘Stop gewoon met de VAR’

Roger Schmidt de trainer van PSV heeft op een persconferentie uitgehaald naar de VAR. Volgens de oefenmeester is het beter als dat volledig verdwijnt.

“Waar hebben we een VAR voor nodig? Stop er gewoon mee”, aldus Schmidt. “Het is twee jaar een test geweest en we zien zoveel foute beslissingen over de hele wereld. Stop er gewoon mee. Dat is mijn conclusie na twee jaar testen.”

Schmidt was woedend dat Ajax geen rode kaart kreeg tegen PSV. “Ik weet niet of ik nog iets over de arbitrage mag zetten, maar we zijn het er allemaal over eens dat dit minimaal een honderd procent rode kaart was. Als zij zulke overtredingen mogen maken zonder een rode kaart te krijgen is het onmogelijk om kampioen te worden”, zo gaf hij aan. “Laat die overtreding op Mohamed Ihattaren zien aan iedere scheidsrechter ter wereld. Iedereen zal zeggen dat het een 1000% rode kaart is. Maar we hebben een VAR en die vindt dat geen rode kaart. Waarom hebben we een VAR dan nodig?”

De trainer wil wel benadrukken dat zijn betoog niet komt omdat PSV benadeeld is. “Je ziet het over de hele wereld. Deze discussie is er in iedere competitie. Als de VAR niet helpt om 1000% foute beslissingen ongedaan te maken hebben we de VAR niet nodig. Ik heb liever een foute beslissing van de scheidsrechter”, zei hij daarover. “Als je bijvoorbeeld de overtreding van Tagliafico krijgt. De scheidsrechter kon dat moeilijk zien omdat de bal ver weg was. De overtreding kan ik niet accepteren, omdat hij probeerde de speler te blesseren. Als de scheidsrechter het dan niet goed ziet, kan ik leven met een gele kaart. Maar als een VAR dit kan controleren is er iets niet goed. Maar deze discussie is er overal.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.