KNVB vervroegt vier duels uit de Eredivisie

De KNVB heeft besloten om vier duels die aanstaande zaterdag op het programma staan eerder te laten spelen. Dit vanwege de kou die wordt verwacht in de late avond.

Het gaat om FC Groningen – PEC Zwolle (van 20.00 naar 12.00 uur), Sparta – Fortuna Sittard (van 20.00 naar 14.15 uur), ADO Den Haag – PSV (van 18.45 naar 16.30 uur) en Heracles Almelo – Ajax (van 21.00 naar 18.45 uur).

‘Normaal gesproken wordt bij een verwachte gevoelstemperatuur van -15 graden of lager gekeken of wedstrijden doorgang kunnen vinden of dat de aanvangstijden aangepast kunnen worden’, meldt de KNVB. ‘Omdat de mogelijkheid bestaat dat de gevoelstemperatuur zaterdag later op de avond de -15 graden kan benaderen, vangen de wedstrijden eerder aan.’

De KNVB gooide woensdag ook al het vrijdagprogramma in de Eredivisie om. De kelderkraker tussen RKC Waalwijk en FC Emmen werd vanwege de verwachte kou vervroegd van 20.00 uur naar 18.45 uur. In de Keuken Kampioen Divisie zijn er aanstaande vrijdag en zaterdag twee afgelastingen en vier wijzigingen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.