PSV zonder Götze, Gakpo, Madueke en Viergever tegen Ajax

PSV speelt morgen het bekerduel tegen Ajax. En De Eindhovenaren moeten het doen zonder heel wat spelers. “We hebben nog geen topper gewonnen, maar het seizoen is nog niet voorbij.”

Dat zei Schmidt tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. PSV won al elf wedstrijden op rij geen absolute topper in Nederland, toch gebruikt de Duitser dat niet om zijn spelers te motiveren. “Want of we winnen of niet, hangt af van de negentig minuten op het veld. Ik voel geen druk, maar vooral motivatie om het te laten zien”, zei Schmidt, die de kou niet vervelend vindt.

“Ik speel liever tegen Ajax in de Arena met het dak dicht dan op het kunstgras met harde wind bij FC Volendam”, zei Schmidt daarover. Wel kon de oefenmeester met PSV niet trainen de laatste dagen vanwege de hevige sneeuwval, maar ook dat wilde hij niet als argument gebruiken. “Want we zijn klaar voor het bekergevecht.”

Anders dan een kleine maand eerder moet er woensdagavond een winnaar komen bij de wedstrijd tussen Ajax en PSV. “Beide ploegen konden winnen in de slotfase, maar wij kunnen beter dan we die wedstrijd lieten zien”, vond Schmidt, die ondanks de mindere resultaten niet ontevreden is over de januari-maand. “Het was zeker geen perfecte maand, maar ook niet slecht. We misten veel sleutelspelers, dan verlies je weleens wedstrijden die in balans zijn.” Daarbij doelde hij op de nederlagen tegen Feyenoord en AZ.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.