‘Atletico Madrid is een voorbeeld voor PSV’

PSV-trainer Roger Schmidt laat zijn teams het liefst erg aanvallend voetballen maar het is de vraag of hij dit met zijn huidige team ook kan. Misschien moet hij zijn huidige selectie iets anders proberen te spelen om te tot meer successen te komen.

Ernie Brandts reageert in De Telegraaf: “PSV heeft altijd scorend vermogen, ook als het verdedigend wat degelijker wordt. Misschien is deze manier van spelen het juiste scenario voor dit moment. Dat altijd hoog drukzetten, is in principe het moeilijkste wat er is.”

De oud-voetballer, die overigens meer dan 250 duels voor PSV speelde, gaat verder: “Iederéén moet meedoen, dan kun je veel ruimte voor jezelf creëren als je de bal verovert, omdat tegenstanders hier altijd willen voetballen en het veld groot maken. Maar met iets verder terugzakken, is een tegenstander het makkelijkst op te vangen. In onze tijd deden we dat ook vaak.”

Brandts komt op de proppen met een voorbeeld: “Atlético Madrid, die zijn al jaren met dat systeem bezig. Die ploeg heeft soms maar veertig procent balbezit, maar staan meer dan tien punten los in Spanje. Het is soms niet om aan te zien, maar ze maken wel heel veel ruimte voor zichzelf om te scoren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.