‘PSV moet Donyell Malen deze zomer verkopen’

PSV hoopt Donyell Malen deze zomer te kunnen verkopen. De Eindhovenaren hopen op een transferbedrag van tussen de 40 en 50 miljoen euro. Dit weet het Eindhovens Dagblad te melden.

Ze schrijven: “Malen staat op de scoutingslijstjes van clubs voor wie het betalen van een bedrag tussen de dertig en veertig miljoen euro geen onoverkomelijk probleem is. Dat heeft PSV voor 1 juli ook wel nodig om een flinke portie vet op de botten te houden, na dit lastige coronajaar. Hij kostte PSV naar schatting zo’n 600.000 euro en er is naar verluidt een marktconform doorverkooppercentage voor zijn vorige club Arsenal, waardoor PSV vermoedelijk nog een aantal miljoenen aan de Britten moet afstaan.”

Het is echter niet zo dat de club op omvallen staat zonder de transfersom van de Oranje-international. “Komt er toch geen transfer, dan is er in Eindhoven nog geen man overboord en wordt het ook niet penibel”, aldus het ED. “Wel wordt het dan enigszins interen voor PSV, dat eerder dit seizoen nog Sam Lammers voor negen miljoen euro plus een bonusbedrag (maximaal 1 miljoen euro) verkocht. Plek twee in de eindstand van de eredivisie is in dit opzicht een ondankbare plaats, omdat pas volgend seizoen blijkt wat deze positie waard is. Er zijn geen prognoses op te bouwen, al is met wat geluk (als de Europa League-winnaar zich via de eigen competitie plaatst voor de Champions League) wel deelname aan de groepsfase van de Europa League in seizoen 2021-2022 binnen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.