De Mos kritisch op PSV’er: ‘Dacht dat hij de top zou halen’

Analist en voormalig voetbaltrainer Aad de Mos is teleurgesteld in PSV-middenvelder Dante Rigo. Hij had namelijk grote verwachtingen van het talent van de Eindhovenaren. Hij moet nu erkennen dat hij misschien iets te optimistisch is geweest.

Rigo keerde afgelopen week terug naar Jong PSV, na een mislukte huurperiode bij ADO Den Haag. Ook zijn eerdere periode bij Sparta Rotterdam was geen onverdeeld succes. “Aan de bal is het een speler die echt veel in huis heeft”, zegt De Mos tegen het Eindhovens Dagblad. “Het was prima dat hij nóg een keer verhuurd werd, want op zijn leeftijd moet je spelen. Maar ADO had meestal de bal niet en er was disbalans in het elftal. Daardoor kon Rigo nooit in zijn sterkte komen. Nu is er een vrachtwagen spelers gehaald en kwam hij helemaal niet meer aan bod.”

“Misschien is hij onvoldoende schoffie om te bikkelen”, vervolgt De Mos. “Maar het hoeft nog niet voorbij te zijn. Het kan zijn dat hij een laatbloeier is, maar dan wordt het wel tijd dat hij gaat leveren. In Nederland wordt er al behoorlijk wat van je verwacht als je 21 of 22 bent. Het is een van de vele spelers waarvan we dachten dat hij de top zou halen, maar het is er nog niet uitgekomen. Qua techniek heeft hij het in zich, maar ook de handelingssnelheid is niet mee omhoog gegaan.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.