PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

KNVB schorst Roger Schmidt voor twee duels

De KNVB heeft PSV-trainer Roger Schmidt voor twee duels geschorst vanwege zijn uitlating over scsheidsrechter Bas Nijhuis. Van deze straf is één duel voorwaardelijk.

PSV is akkoord gegaan met de schorsing, zo meldt het op de eigen website. Schmidt kreeg zijn schorsing, omdat hij zich na de wedstrijd tegen Sparta fel uitsprak tegen scheidsrechter Nijhuis. Volgens hem had de arbiter gezegd expres tegen PSV te fluiten, wegens een eerder aanvaring tussen de twee. “Ik hoef hem nooit meer te spreken”, zei de Duitser. “Daar kan ik echt om lachen. Dit is echt complete onzin”, reageerde Nijhuis toen.

Vanavond om 20.00 uur trapt PSV af tegen Emmen. Assistenten Lars Kornetka en Jörn Wolf zullen de taken van Schmidt overnemen. Naast Schmidt ontbreken ook de geblesseerde Noni Madueke, Mario Götze, Cody Gakpo en Nick Viergever. Philipp Max, die afgelopen weekend ziek was, is nog een twijfelgeval.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.