PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV niet stabiel genoeg voor de titel, Ajax wordt kampioen’

Analist en voormalig voetballer Arnold Bruggink acht PSV niet stabiel genoeg om kampioen van Nederland te worden. Hij vindt Ajax hiervoor de favoriet.

Op dit moment staat PSV vier punten achter op koploper Ajax en dat vindt Bruggink acceptabel. “Alleen ik mis één belangrijk aspect: stabiliteit”, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. “Neem die wedstrijd tegen Sparta, waarin een 1-4 voorsprong bijna werd weggegeven. Neem het bekerduel met Volendam, waarin de ploeg het lastig had. En ik zie ze ook niet zomaar winnen van RKC en FC Emmen, ook al is PSV dat aan zijn stand verplicht. Om kampioen te worden zijn ze niet stabiel genoeg.”

Het ontbreken van stabiliteit wijt de voormalig PSV-aanvaller aan het ontbreken van Mario Götze. “Wat je ziet nu hij er niet is, is dat het elftal te wild is. Je mist iemand die sturing geeft, die het spelletje doorziet. Ik noem dat altijd voetbalverstand of gogme. Want pure kwaliteit heeft PSV genoeg. Of Ajax dus kampioen wordt? Dat zo’n club Sébastien Haller even voor 22,5 miljoen euro ophaalt zegt natuurlijk alles over de status van Ajax. Die club is de gedoodverfde titelfavoriet.”

PSV speelt aankomend weekend in Eindhoven tegen RKC en reist midweeks naar FC Emmen, waarna op 31 januari de topper tegen Feyenoord op de rol staat.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.