‘PSV informeert bij zaakwaarnemer Toby Alderweireld’

PSV heeft interesse in Toby Alderweireld. Ze zouden naar geinformeerd hebben bij zijn zaakwaarnemer Stijn Francis. In het verleden speelde de mandekker jaren voor Ajax.

“Geconfronteerd met het nieuws over het telefonische onderhoud, dat De Telegraaf zwart-op-wit heeft én kreeg bevestigd, verwijst de speler zelf naar Francis. De agent schrijft: ’We geven als kantoor geen commentaar op transfergeruchten’, maar ontkent het dus niet”, zo schrijft De Telegraaf.

Alderweireld verkaste op zijn vijftiende naar Ajax, waar hij 186 duels in de hoofdmacht speelde. De Belg speelt regelmatig in Londen en heeft geen vertrekwens uitgesproken, maar zou al wel voorsorteren op een vertrek. “Het moment lijkt nabij dat het gezin Alderweireld wil terugkeren naar Antwerpen. Vanuit die stad is het ruim een uur rijden naar Eindhoven.”

Vlak voor de topper tussen Ajax en PSV is het lijntje dus uitgeworpen. “Of Ajax de komst van Mega Toby ook ziet zitten, is onbekend. Maar dat zal na de verrassingsactie van PSV snel bekend worden. Overigens moet er voor een transfer van Alderweireld diep in de buidel worden getast. In december 2019 tekende de Belg een nieuw contract tot de zomer van 2023 en bij Tottenham Hotspur verdient hij een dik Premier League-salaris. Ajax bleek eerder in staat Dusan Tadic, Daley Blind, via de Bundesliga Davy Klaassen en Sébastien Haller uit Engeland te halen. Francis zou in het gesprek met PSV zijn medegedeeld dat er via externe financiers mogelijkheden zijn”, zo vervolgt De Telegraaf.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.