PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV voegt 19-jarige aanvaller bij de selectie’

Yorbe Vertessen speelt de rest van het seizoen in de A-selectie van PSV. Hij is door trainer Roger Schmidt definitief bij de selectie gehaald. Hij trainde al langer mee.

PSV maakte het nieuws bekend op de eigen clubwebsite. De Belg speelde al sinds zijn achtste in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. “Na tien jaar in onze jeugdopleiding maakt Yorbe nu de overstap naar PSV 1”, lichtte technisch manager John de Jong het nieuws toe. “Twee jaar geleden ging hij al mee op trainingskamp, maar door blessureleed bleef een overstap uit. Desondanks is Yorbe blijven vechten voor zijn kans in het eerste elftal. Die kans heeft hij nu met beide handen gegrepen. We belonen Yorbe hiermee voor zijn harde werk.”

Yorbe speelde de afgelopen jaren ook in de jeugdelftallen van België. In 2018 was hij de topscorer van het EK Onder 17 met vier doelpunten. Bij Jong PSV speelde hij dit seizoen negen wedstrijden. Daarin scoorde hij vier keer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.