Mario Gotze: ‘Bayern Munchen wilde me deze zomer terughalen’

Mario Gotze verraste deze zomer door te tekenen bij PSV. Ook zijn oude werkgever Bayern Munchen wilde hem terughalen maar hij koos dus voor Eindhoven.

Götze werd gebeld door succescoach Hansi Flick. Ook Uli Hoeness deed een poging de middenvelder te overtuigen. “In de zomer hebben we openlijk gesproken over mijn toekomst, over de plannen van Bayern”, vertelt Götze aan BILD. “Ze zeiden dat ze me als persoon en als speler waarderen en dat ze me graag terug wilden halen naar de club.” De PSV’er heeft het Bundesliga-hoofdstuk overigens nog niet afgesloten. “Ik sluit het niet uit. Beide opties zijn voor mij denkbaar. Maar ik ben nu in Eindhoven en focus me volledig op onze doelstellingen.”

Götze brak door bij Borussia Dortmund en verdiende daar een transfer naar Bayern München. Met de Rekordmeister kroonde hij zich weliswaar tot landskampioen, maar een daverend succes werd zijn overstap nooit. Daarom besloot de Duitser terug te keren naar Borussia Dortmund, waar zijn speeltijd eveneens steeds minder werd. Mede door een gecompliceerde stofwisselingsziekte kwam Götze steeds minder in de plannen voor van de topclub. PSV en Roger Schmidt boden deze zomer een uitweg.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.