PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV voelde voor mij als de beste optie’

In een interview met Voetbal International blikt Mario Gotze terug op zijn eerste maanden bij PSV. “Het idee naar PSV te gaan, is bij ons gaan leven en gaan groeien vanaf het moment dat Roger Schmidt contact me zocht”, aldus Götze.

“Ik wilde altijd een keer in het buitenland voetballen, dat gevoel had ik al veel langer als ik naar andere competities keek. Als voetballer heb je wat gemakkelijker de mogelijkheid verschillende landen, mensen en culturen te leren kennen. Dat is goed om te doen en ik wist al lang geleden dat ik dat ook wilde. Met de keuze voor Nederland is er niet zo heel veel veranderd op dat vlak.”

Contact met Schmidt had hij al een tijdje. “Ik kende hem een beetje van Bayer Leverkusen. Daarna is hij naar China gegaan. Vanaf het moment dat hij terug was, hebben we contact gehad”, zo geeft hij aan. “Voor een voetballer is bij de club waar hij speelt, de trainer de belangrijkste persoon. Zeker na mijn laatste jaar. Wie mijn hele carrière beschouwt, weet dat de coach voor mij het belangrijkst is. Dat gaf ook in dit geval de doorslag. Roger wilde me heel graag, hij was heel duidelijk in zijn benadering en zijn plannen met me. Dat was beslissend voor me. En natuurlijk waren er veel andere clubs, maar die waren niet zo duidelijk zoals het hier was. PSV voelde voor mij als de beste optie.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.