Europa league levert PSV tien miljoen euro op

PSV is er als enige Nederlandse ploeg ingeslaagd om de poulefase van de Europa League te overleven. En vanwege deze prestatie hebben de Eindhovenaren al tien miljoen euro verdiend tijdens hun campagne. Maar grote investeringen voor spelers hoeven de fans niet te verwachten.

Dat berichtte het Eindhovens Dagblad vrijdagochtend. De krant telde de verdiende bedragen bij elkaar op: overwinteren leverde de club vijf ton op, plus een miljoen als bonus voor het veroveren van de eerste plaats in de groep. De vier duels die PSV won betekenden elk 570.000 euro, 2,28 miljoen in totaal. Daarnaast kreeg de ploeg eerder al 280.000 euro voor het deelnemen aan de derde voorronde, 2,92 miljoen voor plaatsing voor de groepsfase en een ‘coëffficiëntenpremie’ van 2,86 miljoen. Bij elkaar leverde de Europese campagne PSV vooralsnog 9,84 miljoen euro op. Bij winst in het tweeluik in de volgende ronde kan de ploeg weer 1,1 miljoen optellen, waarna de bedragen per ronde oplopen.

Goed nieuws dus voor PSV, al moeten de verwachtingen van de komende transferwinter wel getemperd worden. De netto-opbrengst ligt volgens het ED fors lager, omdat er veel kosten moeten worden afgeboekt. Daarbij moet worden gedacht aan premies voor de spelers en reis- en verblijfskosten, maar ook het afstaan van inkomsten aan andere Nederlandse clubs, zoals in de coronatijd is afgesproken. Bovendien mist PSV al veel inkomsten uit kaartverkoop aan publiek en sponsoren, naar schatting zo’n vier miljoen euro. De club houdt zeker geld over, maar kan in de winter niet fors investeren. ‘Behoudens bijzondere ontwikkelingen is er naar verwachting geen geld beschikbaar om nog een grote aankoop te financieren’, schrijft het ED.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.