PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Johan Derksen haalt uit naar ‘griezelig wijf’

Analist Johan Derksen is geen fan van Sunny Bergman. De documentairemaakster was vrijdag te gast in de show van Wilfred Genee bij BNR en zei daar: “Ik sta er rustig en open in, maar ik vind het wel spannend.

Wat ik van Voetbal Inside vind? Ik kijk het niet. Ik heb een oordeel over de stukjes die me dan onder ogen komen. De dingen waar ik over val, zijn die specifieke dingen. Verder heb ik geen interesse in voetbal.” De presentator vertelde haar eens een aflevering te kijken: “Welke context vergoelijkt dan die grappen? De keer dat ik heb opgeroepen tot een adverteerdersboycot van Voetbal Inside – o, Veronica Inside? – ging over homofobie en transfobie. Voor mij is het zo dat ik weet dat die groepen onder druk staan in de maatschappij. Als je een podium hebt, moet je die grappen niet maken, omdat je daarmee het geweld vergroot.”

Een paar uur later sneed Genee het onderwerp aan bij VI: “Ik had Sunny Bergman in de uitzending bij BNR. Ze zei dat ze alleen maar hele kleine stukjes van dit programma had gezien. Toen zei ik tegen haar: zou het niet een goed idee zijn om een keer een hele uitzending te kijken, gewoon om het hele verband een beetje te zien?”

Derksen reageerde als door een adder gebeten: “O, dat vind ik zo’n griezel, dat wijf. Ze zien kleine stukjes of ze zien het op Facebook en dan komt mevrouw meteen een mening, van: we moeten dit en er mogen geen adverteerders meer bij ons adverteren. Dan denk ik: wie ben je nou joh? Trutwijf!” Genee liet weten dat hij Bergman best aardig vond: “Ik moet zeggen: ik kende haar ook niet, maar ze was best wel aardig.” Derksen: “Ze kan best aardig zijn, maar als ik het programma dat zij gemaakt heeft over kutjes niet gezien heb, dan heb ik daar toch ook geen mening over?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.