‘Mark van Bommel niet te halen voor Fortuna Sittard’

Nu Kevin Hofland is ontslagen bij Fortuna Sittard zijn ze opzoek naar een vervanger voor hem. Mark van Bommel was in beeld voor deze vacature maar hij lijkt geen haalbare kaart te zijn. Ze gaan nu als eerst opzoek naar een Nederlandse trainer, maar de komst van een buitenlandse kan ook een optie zijn.

“Maar ook in dat geval streven we naar iemand die past bij de club, de organisatie en de ambities”, laat algemeen directeur Ivo Pfennings weten. Hij bracht Hofland woensdagochtend het slechte nieuws. “Ik had de hele nacht aangehikt tegen die paar zinnen die ik moest zeggen. Toch kreeg ik ze met moeite uitgesproken. Het is gewoon een heel lastige situatie. Ik ken Kevin al vanaf de jeugd. We hebben zoveel meegemaakt, zijn vorig jaar nog samen naar de uitvaart van Fernando Ricksen in Glasgow geweest… Maar dit is voetbal. We moeten door.”

Pfennings wil graag iets rechtzetten. In het woensdagochtend verspreide persbericht viel te lezen dat Fortuna in de afrondende fase was met de opvolger van Hofland. “Wat er had móeten staan is dat we een aantal kandidaten hebben geselecteerd met wie wij de gesprekken aangaan. Door miscommunicatie, in de snelligheid, is het helaas wat anders geformuleerd. Maar laat ik nog een keer duidelijk zeggen: voor het ontslag van Kevin hadden we nog niet met andere trainers gesproken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.