PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Jetro Willems laat zich vrijwillig opsluiten in gevangenis

Jetro willems heeft zich vrijwillig laten opsluiten in een gevangenis op Curacao. Zo zat hij vijf dagen in de beruchte Bon Futuro-gevangenis. Dit deed hij ten behoeve van een documentaire.

Willems probeert door het organiseren van projecten de sociale omstandigheden op Curaçao te verbeteren. Het meewerken aan deze documentaire, genaamd Di velt pa SDKK, is één van die projecten.

De speler van Eintracht Frankfurt stelt in gesprek met De Telegraaf dat hij het een indrukwekkende ervaring vond. “De eerste dag was wennen, was eng. Het is een andere ervaring. De informatie die je van buiten krijgt is dat het een hel is daar.” Willems heeft veel geleerd van het project. “Dit soort projecten geeft je een andere kijk op de wereld en op de mens.”

De moraal achter de documentaire is dat gevangenen een tweede kans verdienen. “Het zijn ook mensen en zij willen ook vooruit als ze buiten zijn. Als we er iets aan willen veranderen, begint het bij ons. Iedereen verdient een kans”, vindt Willems. Hij ziet daarin een verantwoordelijkheid voor iedereen. “We moeten de gevangenen helpen hun leven te beteren. Als we dat niet doen, komen ze alsnog als slechte mensen naar buiten.”

Willems heeft ook gevoetbald tegen de gevangenen, waar hij van genoot. “Het ging er fel aan toe. Ze wilden elke wedstrijd van ons winnen. De winnaarsmentaliteit kwam naar boven. Sommige jongens hebben veel skills. Er was veel talent.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.