‘Mark van Bommel past bij Feyenoord, in De Kuip worden ze er gek van’

Volgens Willem van Hanegem zou FC Utrecht er goed aan doen om Mark van Bommel aan te stellen als nieuwe trainer. Ook vind hij dat hij zou passen bij Feyenoord.

Van den Brom ‘verdween’ afgelopen week naar KRC Genk, zag Van Hanegem. ‘Dat snapte ik wel, want hij had zomaar kunnen sneuvelen bij FC Utrecht. Echt lekker liep het dit seizoen niet. Tegen Ajax was het zonder hem ook ronduit droevig. Het werd gisteren duidelijk dat FC Utrecht de laatste jaren zo gretig was tegen Ajax door de steun van de aanhang. Die was er niet en het was nu wel heel erg vlakjes.’

FC Utrecht zette interim-trainer René Hake voor de groep en schermt met meer opties. Van Bommel en Sparta-coach Henk Fraser worden genoemd. ‘Hake is goed met jeugdspelers, zeggen ze bij de club. Lekker daar laten werken dan, zou ik zeggen’, aldus De Kromme. ‘Van Bommel en Fraser zijn uiteraard wel geschikt, maar misschien wel allebei voor een niveau hoger. Van Bommel staat te trappelen om het ongelijk van PSV te bewijzen, lees ik overal. Maar hij moet heel goed afwegen waar hij instapt.’

‘Veel mensen zullen wel roepen dat hij niet bij Feyenoord zou passen als PSV’er, maar ik denk het juist wel’, verduidelijkt Van Hanegem. ‘Dat gif van hem, daar werden ze in de Kuip altijd gek van. Ik denk dat het een goede combinatie kan zijn, ook al omdat spelers doorgaans met hem weglopen. Ik vond Van Bommel geen pieper en dat kun je van de huidige top bij PSV allerminst zeggen. Van directeur Toon Gerbrands niet én van die trainer Schmidt ook niet.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.