‘Barcelona laat vijf spelers van 200 miljoen euro gaan’

Er lijkt een grote schoonmaak op komst bij FC Barcelona. De Catalaanse club wil af van Martin Braithwaite, Carles Aleñá, Ousmane Dembélé, Junior Firpo en Samuel Umtit en hoopt hiermee financieel weer wat meer ruimte te krijgen. Met dit nieuws pakt het medium El Mundo Deportivo uit.

Eric Garcia en Memphis Depay staan op het lijstje van Ronald Koeman. Het liefst haalt hij ze in januari naar Camp Nou, maar daat moet dan wel budget voor zijn. Beide spelers hebben een aflopend contract. Het eerder genoemde vijftal met vertrekken. Vooral situatie van Dembélé is pijnlijk. Hij kwam in 2017 voor 130 miljoen euro over van Borussia Dortmund en maakte geen moment meerdere duels achter elkaar indruk. Volgenss Mundo Deportivo mag hij naar Juventus of Manchester United.

Braithwaite, Júnior Firpo, Carlos Aleñá en Samuel Umtiti krijgen door de concurrentie of blessures ook geen kans meer in Catalonië. Zeker de mogelijke komst van Memphis en Garcia in ogenschouw nemend, is voor hen een vertrek het beste. Bij elkaar heeft het vijftal bijna 200 miljoen euro gekost, dus verlies lijdt Barcelona sowieso.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.