‘Yvon Mvogo komt op mij als een uitstekende keeper over’

Ronald Waterreus denkt dat PSV met het aantrekken van Yvon Mvogo prima zaken heeft gedaan. “Mensen bedachten na zijn twee fouten allemaal grapjes en lachten om hem, maar ik heb genoeg gezien waaruit je kunt afleiden dat het een prima goalie is”, aldus Waterreus. “Wel vind ik dat hij met dat meevoetballen niet moet overdrijven, wat bijvoorbeeld tot de fout in Groningen leidde. Het is een beetje een modegril.”

Waterreus gaat verder: “Van iedere keeper is wel een video te vinden dat er een bal een keer van zijn voet stuitert, dus die fout tegen FC Emmen was hooguit heel ongelukkig qua timing. Aan de tegengoal van Omonia kon Mvogo volgens mij weinig doen. Als je een meevoetballende keeper hebt, staat hij nu eenmaal wat verder voor de goal.”

De oud-doelman vindt niet dat het sneu is voor Lars Unnerstall. “We praten over topsport hè? Als hij beter is en dat op trainingen laat zien, komt hij er toch echt weer in te staan. Ik ken wel een voorbeeld wat dat betreft”, zo geeft hij aan.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.