PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Koeman aangepakt: Alleen flessen wijn bij het eten waren belangrijk’

Real Betis-veteraan Joaquin werkte in het verleden samen bij Valencia met Ronald Koeman. Een hoge pet van de trainer heeft hij in ieder geval niet op. De twee komen elkaar zaterdag weer tegen.

Koeman stond tussen november 2007 en april 2008 aan het roer in Mestalla. Vanaf het begin botste het met Joaquín, vertelt laatstgenoemde aan Canal Sur Radio, geciteerd door Estadio Deportivo. “Onze relatie was nooit goed. Koeman sprak nooit met de spelers, hij stuurde zijn assistent Bakero. Ik zou wel half zo slim als hem willen zijn, want in een halfjaar verdiende hij zeven miljoen euro.”

Koeman verweet Joaquín destijds voor een slechte sfeer te zorgen in de kleedkamer, nadat oudgedienden Santiago Cañizares, David Albelda en Miguel Ángel Angulo uit de selectie waren gezet. “Ik ben nooit respectloos naar hem geweest”, claimt de middenvelder. “Ik heb altijd geprobeerd een goede relatie met hem te hebben, want hij was de coach en ik wilde spelen. Ik speelde zelfs met een lichte blessure.”

Desondanks maakte Koeman weinig indruk op hem. “Hij heeft bewezen een slechte trainer te zijn. En hij heeft weinig van een goed persoon. Hij nam zelfs geen afscheid van de spelers na zijn ontslag en heeft de auto van de club nooit ingeleverd. Het enige wat belangrijk voor hem was waren vijf of zeven flessen wijn tijdens het eten”, aldus Joaquín. “De enige reden dat wij niet naar de Segunda División degradeerden was omdat het seizoen niet langer duurde.”

Joaquín neemt het zaterdag met Real Betis op tegen het FC Barcelona van Koeman. “Ik denk niet dat hij mij begroet. We gooien hoogstens een paar flessen water naar elkaars hoofd.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.