PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV kreeg keiharde ‘nee’ te horen van de KNVB’

PSV speelt vanmiddag tegen ADO Den Haag. De Eindhovenaren hadden bij de KNVB een verzoek ingediend om deze wedstrijd te verplaatsen maar kregen een keiharde nee te horen.

Het Algemeen Dagblad legt uit: “PSV is teleurgesteld omdat de club van de KNVB geen uitstel heeft gekregen voor het duel met ADO Den Haag van morgenmiddag. PSV-directeur Toon Gerbrands verwijt de bond een gebrek aan leiderschap. PSV had dit weekend graag wat extra ademruimte gekregen in de eredivisie, maar heeft van de KNVB na een uitstelverzoek nul op het rekest gekregen. Slechts ongeveer de helft van alle contractspelers uit PSV’s A-selectie is momenteel wedstrijdfit en dus vroeg de Eindhovense ploeg aan de KNVB uitstel voor het duel met ADO van morgen. Die permissie kwam niet.”

De krant gaat verder: “PSV hoopte dat de KNVB naast de onvoorziene tijdelijke kaalslag van de selectie ook naar het belang van een goede internationale prestatie zou kijken, maar vond in Zeist geen gehoor. PSV-ADO zou nog om een andere reden niet door kunnen gaan. Als uit de verplichte corona-testronde van gisteren nieuwe corona-besmettingen opduiken, komt de kritische grens van minimaal twaalf beschikbare veldspelers en één keeper in Eindhoven in zicht. Lukt het PSV niet meer om dertien selectieleden op de been te brengen, dan kan de wedstrijd tegen ADO Den Haag alsnog afgelast worden en naar 27 december worden verplaatst.”

Algemeen directeur Toon Gerbrands reageerde gisteren gepikeerd: “Hij sprak van een gebrek aan leiderschap bij de voetbalbond. Hij vindt het onbegrijpelijk dat het belang van de wedstrijd tegen PAOK niet leidt tot het honoreren van het verzoek van zijn club. Manager competitiezaken Jan Bluyssen legde uit dat PSV donderdag tegen PAOK geen alles-of-niets-wedstrijd speelt en dat daarvoor geen wedstrijd uit een speelronde kan worden gehaald.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.