PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Eran Zahavi: “Impact corona mentaal groot bij PSV”

De coronagevallen die momenteel aan de orde van de dag zijn bij PSV moeten niet onderschat worden. Dit zijn de woorden van de Israelische spits Eran Zahavi. “Ik benijd onze coach ook niet. Je kunt geen moment je basiself voorbereiden, steeds moet je op die tests wachten. Ik hoop dat het stopt binnenkort.”

Dat vertelt hij tijdens de persconferentie na de verloren wedstrijd tegen Vitesse, geciteerd door Voetbal International. “De impact is mentaal veel groter dan je denkt. Bij elke test maak je je zorgen”, aldus Zahavi, die zelf het coronavirus vermoedelijk bij de nationale ploeg van Israël heeft opgelopen. Daar had hij al symptomen, maar kon gewoon spelen”

“Ik speelde ook bij de nationale ploeg, en niet slecht toch”, knipoogde hij naar de hattrick die hij maakte. Desondanks moest hij in quarantaine en miste hij twee wedstrijden van PSV. Eenmaal terug waren er liefst zes andere spelers besmet, onder wie basiskrachten Cody Gakpo, Pablo Rosario en Denzel Dumfries. Zij ontbraken afgelopen weekend tegen Vitesse.

“Het was een zware wedstrijd. Voor mij en voor de hele ploeg”, zei Zahavi, die daarin de corona-ontwikkelingen in Eindhoven mee liet wegen. Over de veelbesproken strafschop was de spits eveneens evident. “De scheidsrechter stond er heel dichtbij en floot ook gelijk. Hij deed dat met zoveel overtuiging, het lijkt me niet dat de VAR dan nodig is.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.