PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt haalt uit naar scheidsrechter Bas Nijhuis

PSV verloor vanmiddag met 2-1 van Vitesse. In de slotfase van het duel kregen de Eindhovenaren nog een penalty toegekend die leidsman Bas Nijhuis na het bekijken van de beelden weer introk. Dit tot woede van PSV-trainer Roger Schmidt.

“Ik ben boos. De scheidsrechter heeft het duel duidelijk negatief beïnvloed voor ons”, foetert Schmidt op de persconferentie, vastgelegd door Omroep Brabant. “Het is een kraakheldere regel dat hij alleen iets kan checken als het een duidelijke fout is. Het was juist een penalty. De speler gaat voor de man. Het is een duizend procent strafschop en dus mag hij het niet checken. Dat heb ik de scheidsrechter ook verteld.”

“Als je zo arrogant optreedt, moet je ook de goede beslissingen nemen”, sneert Schmidt verder naar Nijhuis. “Mijn spelers hebben alles gegeven. Hij heeft de wedstrijd beslist en ons benadeeld.” En dus moet de VAR qua werkwijze aangepakt worden, vindt hij. “Wat er nu gebeurt, is het tegenovergestelde van wat zou moeten. De VAR moet voor gerechtigheid zorgen en nu is het juist andersom. Voetbal is een contactsport. Een beoordeling is totaal anders als je ergens vijf meter vanaf staat of als je meekijkt vanaf een scherm. Als je er vijf meter naast staat, zoals in dit geval, weet je of het een goede beslissing is geweest.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.