Bas Nijhuis geeft uitleggen over intrekken van penalty voor PSV

PSV verloor vanmiddag met 2-1 van Vitesse. In de blessuretijd van het duel kregen de Eindhovenaren nog een penalty van scheidsrechter Bas Nijhuis maar later werd deze weer ingetrokken door de leidsman.

“Ik dacht dat de verdediger Hendrix wegduwde en dacht op het veld aan een honderd procent strafschop”, reageert de arbiter na afloop, op FOX Sports. “Ik benoemde dat ik had gezien dat de verdediger met twee handen hem wegduwde en het voor mij een penalty was. Danny (VAR Makkelie, red.) zei dat er contact was, maar dat hij niet die handen zag. Dan heb je als scheidsrechter de beslissing dat je die situatie nog eens terug wil zien en je zeker wil weten dat je goed zit. Als ik het dan terug zie, vind ik het geen penalty.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.