Daniel Schwaab stopt per direct met voetballen

Voormalig PSV-verdediger Daniel Schwaab heeft een punt achter zijn carriere gezet. Hij speelde zijn laatste wedstrijd zeven maanden geleden voor PSV. Op 32-jarige leeftijd vindt hij het mooi geweest.

Vorige week hakte Schwaab de knoop door. “Afscheid nemen is niet makkelijk, ik ben nog niet zo oud. Er kwamen zeker interessante aanbiedingen uit het buitenland, maar ik was niet overtuigd genoeg. De beslissing om te stoppen voelt goed. Ik stop op een moment dat ik het zelf wil en zonder blessures”, wordt de Duitser geciteerd door Kicker. Van het voetbal neemt hij geen afscheid. Hij gaat zich richten richten op het trainersvak.

Schwaab begon zijn loopbaan bij SC Freiburg en speelde in Duitsland ook voor Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart. Bij PSV bracht hij de laatste jaren van zijn spelerscarrière door. Hij streek medio 2016 neer in Eindhoven en vertrok drie jaar later om dezelfde zomer weer terug te keren. In totaal speelde 103 wedstrijden in de Eredivisie en vierde hij met PSV één keer de landstitel, in 2018.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.