PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Roger Schmidt: ‘Mohamed Ihattaren heeft nu de juiste instelling’

PSV-trainer was op de persconferentie positief over middenvelder Mohamed Ihattaren. “Hij is weer fit. Eerder deze week was hij wat ziekjes, maar gisteren was hij weer op de training en hij was blij om terug te zijn”, aldus Schmidt. “Hij was gemotiveerd en was op de goede weg. Hij heeft nu de juiste mindset. Hij scoorde op de training de winnende goal en was daarom blij. Hopelijk is dat een goede voorbode voor komende weken.”

De Duitser merkt dat de houding van Ihattaren veranderd is. “Het is aan ons om de spelers te verbeteren, ook qua mentaliteit en mindset. In de eerste weken was het voor hem lastig en waren zijn prestaties ook niet goed. Spelers zijn dan teleurgesteld, maar na een tijdje denken ze daar anders over. Het beste is als ze hun mindset veranderen en weer gaan werken en vechten voor hun plek. Het is altijd goed als je concurrentie hebt in een team en dat hebben wij nu. Het is voor de spelers een goede basis om verder te ontwikkelen.”

Schmidt kreeg ook de vraag op welke positie Ihattaren het beste tot zijn recht komt. “Als aanvallende middenvelder komt hij het beste tot zijn recht, net zoals Mario Götze en Cody Gakpo”, zei hij daarover. “We hebben deze spelers allemaal nodig. Net zoals Götze is hij meer een middenvelder dan een aanvaller, maar ze kunnen ook allebei als tweede spits spelen. Ze zijn erg goed aan de bal en erg goed in de juiste keuze maken om de laatste pass te geven. Die kwaliteit komt beter tot zijn recht vanaf het middenveld.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.