PSV-directeur vreest: ‘Een heel seizoen, die kant dreigt het op te gaan’

Toon Gerbrands de directeur van PSV vreest het ergste voor de clubs uit het betaalde voetbal. Vanwege het coronavirus dreigt het hele seizoen gespeeld te gaan worden zonder publiek. En dat betekent dat veel clubs inkomsten mislopen.

De algemeen directeur van PSV houdt zelfs rekening met het ergste scenario. “Je kan bijna zeggen dat de eerste helft van het seizoen helemaal zonder publiek is, want die kant dreigt het wel op te gaan”, zegt Gerbrands bij de presentatie van zijn boek tegen Omroep Brabant. “Misschien is dat wel het hele seizoen zo. Dat betekent wel een behoorlijke kostenpost.”

Gerbrands vreest dan ook voor het voortbestaan van veel andere clubs. “Wij kunnen dat dit jaar nog wel opvangen, maar er zullen heel veel clubs zijn die daardoor in grote problemen komen”, legt hij uit. “De grote klap voor het voetbal zal nog gaan komen, want als dit in februari nog steeds zo is moet er weer gelobbyd worden voor geld. Dan hebben clubs het hard nodig.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.