PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Grote strijd verwacht met Ajax: ‘PSV gaat nu echt all-inn’

PSV is de grote winnaar gebleken van de afgelopen transferperiode. Met het binnenhalen van o.a Mario Gotze en Marco van Ginkel hebben de Eindhovenaren een knappe slag geslagen.

“Je zou bijna denken: wat voor bron is daar aangeboord?”, stelt Voetbal International-journalist Tom Knipping op de website van zijn werkgever. “Het is al een keer bijna misgegaan in die periode dat ze toch te veel risico’s namen.”

“Wat PSV doet is al het kapitaal op het veld zetten en dan gewoon kampioen worden en de Champions League halen. En op die manier doorgroeien. Het is de enige manier om met Ajax te concurreren”, legt Knipping uit. “PSV gaat nu wel echt all-in, met de investeringen die nu worden gedaan met de coronajaren op komst. Het verhaal was tot nu toe: we begroten op Europa League en proberen een potje te maken. Wat ze nu doen is volledig speculeren op de Champions League, dus er is sprake van een beleidsomslag.”

“Zowel Ajax als PSV heeft een Champions League-begroting neergezet. En er wordt er maar eentje kampioen. Via de tweede plek kun je de Champions League ook wel in. Maar er hangt heel veel aan vast, ook voor de concurrentieverhouding in de komende jaren. Wie niet de Champions League ingaat, wordt een gigantische slag toegebracht”, verwacht Knipping.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.