PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Nachtmerrie voor Betaald voetbalclubs: ‘Kopje onder’

En weer worden er voor onbepaalde tijd geen toeschouwers meer toegelaten in de stadions van de betaald voetbalclubs in Nederland. Het kabinet wil het niet hebben vanwege het oprukkende coronavirus. En dat gaat niet snel veranderen, weet algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV.

De situatie dreigt eerder slechter te worden dan beter en aan Omroep Brabant vertelt de beleidsbepaler: “Je kan bijna zeggen dat de eerste helft van het seizoen helemaal zonder publiek is, want die kant dreigt het wel op te gaan. Misschien is dat wel het hele seizoen zo. Dat betekent wel een behoorlijke kostenpost.”

Gerbrands weet dat veel clubs kopje onder dreigen te gaan… “Wij kunnen dat dit jaar nog wel opvangen, maar er zullen heel veel clubs zijn die daardoor in grote problemen komen. De grote klap voor het voetbal zal nog gaan komen, want als dit in februari nog steeds zo is moet er weer gelobbyd worden voor geld. Dan hebben clubs het hard nodig.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.