PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Getergde Frank de Boer: ‘Onder Koeman ook niet fantastisch’

Het huwelijk tussen Frank de Boer en Oranje is tot op heden een mislukking gebleken. De oefenmeester is het niet eens met de kritiek dat er op hem is. De bondscoach wijst onder meer naar zijn voorganger Ronald Koeman, tijdens de persconferentie vandaag.

“Als bondscoach van het Nederlands elftal is er altijd druk. We denken allemaal dat we er zo overheen walsen, maar dat is niet het geval. Er zijn hele goede voetballanden en steeds minder kleine landjes. Bosnië heeft dat bewezen, ook tegen Italië. Zo zijn er genoeg andere landen waar je niet zomaar overheen loopt”, stelt De Boer. “We hebben vier punten en Italië vijf, dus de groep ligt nog helemaal open. Als we een goed resultaat halen, daar gaan we vanuit, is de wereld ineens heel anders. De druk staat er altijd op. Maar als je verliest heb je geen ideale start.”

“We zijn niet zomaar over Polen heen gelopen. Dat spel was gewoon normaal, niet fantastisch. Tegen Italië was het minder, dus er was al het gevoel dat we niet zomaar over tegenstanders heen lopen. Drie wedstrijden in acht dagen is gewoon heel veel. Ik kan wel aan mezelf denken, maar ik sta niet op het veld. Bijna al deze spelers moeten ook Europees voetbal spelen met hun club. Ik hoop dat ik ze allemaal op het eindtoernooi kan gebruiken. Daar houd ik rekening mee.”

En de oud-Ajacied besluit: “Tegen Bosnië speelden we geen topwedstrijd, maar als je vijf grote kansen krijgt, moet je winnen. Onder de vorige bondscoach werd de winnende goal vaak in de laatste minuten gemaakt. Geluk? Dat dwing je vaak af. Ik kan me nog een papiertje herinneren, waardoor we er nog een gelijkspel uithaalden (Duitsland-uit, red.). De Duitsers dachten: hoe hebben we in godsnaam gelijkgespeeld? Die dingen moet je net mee hebben. Als er gescoord was, zouden we hier met een ander gevoel zitten.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.