‘Zelfs de TD van PSV is verrast door Gotze-transfer’

Er wordt veel gepraat over de sensationele transfer van Mario Gotze naar PSV. John de Jong de technisch directeur van de Eindhovenaren dacht dat het geen haalbare kaart zou zijn en is dus zeer positief verrast. Het Algemeen Dagblad maakte een reconstructie.

Volgens het AD onderbrak Roger Schmidt dinsdagochtend – op deadlineday – plotseling een vergadering van de PSV-directie, met de boodschap dat Götze beschikbaar was. Men besloot een poging te ondernemen, terwijl het eerder nog kansloos dacht te zijn. “We dachten om heel eerlijk te zijn: dat zal nu vast niet anders zijn”, laat De Jong weten aan het dagblad.

Götze ontving een contractvoorstel vanuit Nederland en besloot in gesprek te gaan met zijn landgenoot Schmidt. ‘Met deze boodschappen denkt PSV binnen een paar uur te zullen horen: Heel vriendelijk bedankt voor jullie moeite, maar Mario doet het niet’, valt er te lezen in de reconstructie. Het loopt echter anders. Totaal anders.’

Götze had de nodige aanbiedingen, maar PSV het meest zitten. De 28-jarige Duitser pakte de auto van Düsseldorf naar Eindhoven en tekende voor twee jaar. “Alle credits voor Roger Schmidt in deze transfer. En inderdaad, het heeft ook wat weg van de Andrés Guardado-transfer die we ooit met PSV deden”, besluit De Jong.

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer