Franse media fileren Memphis Depay: ‘Geen excuus’

Olympique Lyon kwam gisteren niet verder dan een 0-0 tegen Nimes. Memphis Depay was basisspeler en bakte er volgens de Franse media maar weinig van.

Foot Mercato geeft hem bijvoorbeeld een 4 als rapportcijfer: “Hij deed zijn nieuwe rugnummer niet bepaald eer in. Doordat hij iets minder diep speelde dan Moussa Dembélé, kon hij zich bemoeien met de opbouw. Maar je zag dat Depay tegen zijn grens aan liep. In fysiek opzicht is hij nog niet waar hij zou moeten zijn. Op een gegeven moment verdween hij uit de wedstrijd.”

L’Équipe is nóg kritischer en geeft Memphis een 3. MaxiFoot zit dan weer een half puntje hoger: “Hij speelde niet zoals zijn rugnummer voorschrijft. Depay werd maar weinig gevonden door zijn teamgenoten, dwong zichzelf ertoe om het verschil te maken en verloor te veel ballen. In de duels was hij dominant met zijn fysieke kracht, maar hij werd nooit gevaarlijk.”

Le Libéro deelt zelfs een 2 uit aan de aanvoerder van Lyon… “Natuurlijk geeft zijn techniek altijd de kans om het verschil te maken, maar dat is geen excuus. Hij wandelt te veel en negeert af en toe de bewegingen van zijn ploeggenoten. De fysieke terugslag na een serieuze blessure, een reeks van drie wedstrijden of zit hij met zijn hoofd bij Barcelona? Depay heeft ons na vanavond hoofdpijn gegeven.” WeSport is als laatste net iets vergevingsgezinder en geeft Memphis een 4: “Hij maakte een karikatuur van zijn eigen wedstrijd. Altijd dezelfde dribbel en hij zakt telkens terug om de bal te kunnen raken, maar dat was niet heel succesvol.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.