‘PSV’er Eran Zahavi zou bij Ajax in positiespel niet meekomen’

De Israelische spits Eran Zahavi staat voor een dienstverband bij PSV. Peter Bosz werkte in het verleden met hem samen bij Maccabi Tel Aviv en is lovend over de kwaliteiten van hem.

Bosz speelde in 2016 met de gedachte om Zahavi mee te nemen naar Ajax. “Dat wilde hij zelf ook heel graag, maar we hadden toen nog Arek Milik”, zegt hij tegen Voetbal International. “Ik vond hem bovendien geen diepe spits. We hadden een positie voor hem moeten creëren. Bij Maccabi gebruikte ik hem veel als linksbuiten die constant naar binnenkwam of als tweede spits.”

Volgens de huidig coach van Bayer Leverkusen is Zahavi geen balvaste speler, maar een lopende spits. “In het positiespel ligt niet zijn kwaliteit. Daarom zetten we hem vaak aan de zijkant: om het minste balverlies te lijden. Omdat hij bij Ajax in het positiespel niet mee zou kunnen komen, hebben we het uiteindelijk niet bespreekbaar gemaakt bij de club.”

Bosz verwacht dat de stijl van Roger Schmidt bij PSV wél goed bij Zahavi kan passen. Hij noemt de Israëliër een winnaar en doelpuntenmaker. “Hij is niet de beste voetballer waarmee ik gewerkt heb. Ook niet de snelste, de grootste of fysiek de sterkste. Maar hij is wél een geweldige doelpuntenmaker. Zijn functionele techniek is waanzinnig. Hij handelt enorm snel in de zestien. Hij doet me daarin denken aan Klaas-Jan Huntelaar.”

Bosz is lyrisch over de timing van Zahavi. “Wanneer zet ik die loopactie in? Daar heb ik weinig beteren in gezien. Geweldig”, aldus de Nederlander. “Als hij bij PSV alle wedstrijden gaat spelen, dan verwacht ik dat hij er minimaal 25 maakt.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer