Getergde Robben: ‘Die mensen kunnen van alles roepen’

De terugkeer als profvoetballer had Arjen Robben anders voorgesteld dan wat er afgelopen zondag gebeurde na amper een half uur spelen. De superster moest er van af met een spierblessure en stoof vervolgens de catacomben in om vervolgens huiswaarts te gaan. Hij kreeg daar wat kritiek over maar is zich van geen kwaad bewust.

“Ik was er op dat moment zo klaar mee”, zegt Robben tegen RTV Noord. “Je bent een sporter en hebt emoties. Ik was boos, teleurgesteld en daar is volgens mij ook niks mis mee. Als dat niet meer kan dan weet ik het ook niet meer. Daarna heb ik eerst de dingen gedaan die goed zijn voor mijn lijf, om de eventuele schade zoveel mogelijk te beperken. Het eerste wat ik heb gedaan is koelen.”

“Ik heb snel het been ingepakt en een bandage erom gedaan, om een eventuele bloeding tegen te gaan. Daarna ben ik snel naar huis gegaan, poot omhoog, en toen lag ik er.” Een aantal criticasters opperden dat de routinier ‘er beter weer mee kan stoppen’. De aanvaller kan hier echter weinig mee. “Mensen vanaf de zijlijn kunnen van alles roepen. Iedereen mag dat zeggen. Volgens mij bepaal ik nog altijd wat ik zelf doe.”

Eerder deze week werd duidelijk dat de blessure meeviel. Robben staat er nu positief in. “Ik had de scan eigenlijk ook slechter verwacht”, aldus de oud-international, die geen termijn voor zijn rentree wil geven. “Als ik zeg dat ik over twee weken terug ben en je bent over twee weken niet terug, zeggen mensen dat het niet goed gaat. Als ik zeg dat ik over zes weken mijn rentree maak en ik ben sneller, dan zullen mensen zeggen dat ik risico ga nemen.”

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer