PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Johan Derksen over nieuw seizoen VI: ‘Geen contact gehad’

Morgen keert Veronica Inside weer terug op de buis. En ook in dit nieuwe seizoen is analist Johan Derksen voornemens om geen blad voor de mond te nemen.

Na de opmerking van Derksen over rapper Akwasi en de daaropvolgende uitzending waarin presentator Wilfred Genee René van der Gijp en Derksen ‘liet vallen’, leek het nooit meer goed te komen tussen het drietal. Een ingreep van John de Mol, die in een mail aan Derksen schreef dat een breuk ‘vergaande consequenties zou hebben’, zorgde ervoor dat het drietal – tegen de zin van Derksen en ‘Gijp’ in – toch besloot om door te gaan.

Contact hebben Genee, Derksen en Van der Gijp sindsdien niet meer gehad. “We hebben geen contact meer gehad, maar een apart gesprek is niet nodig. We gaan gewoon weer zitten”, aldus Derksen in het Algemeen Dagblad. “Als je van te voren bij elkaar gaat komen, ga je weer een uitzending zitten regisseren. Dat is niet onze kracht. Ik maak me ook geen zorgen over de chemie. Daarvoor hebben we genoeg meegemaakt. We hebben vaker goeie televisie gemaakt na incidenten.”

Derksen is niet van plan voorzichtiger te zijn met zijn uitspraken. “Ik ben niet veranderd. Ik vind dat we ons moeten blijven onderscheiden en dus alles kunnen blijven zeggen”, aldus Derksen, die de helft van zijn jaarsalaris aan een goed doel doneert omdat hij niet wil worden neergezet als geldwolf.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.