International maakt bekend een transgender te zijn

Rebecca Quin een topvoetbalster van het Canadese elftal heeft vandaag bekendgemaakt geboren te zijn als man. Dit deelde ze via haar Instagram-account.

Vrienden en familie waren daar al van op de hoogte, maar Quinn hoopt dat met haar ‘coming out’ andere transgenders de moed kunnen vinden hetzelfde te doen. Voetbal International schrijft: “Quinn speelde tot nu toe meer dan vijftig interlands voor het vrouwenelftal van Canada, waarmee de nu 25-jarige middenvelder deelnam aan de Olympische Spelen van 2016 en het WK van vorig jaar in Frankrijk. Op de spelen van 2016 won Canada brons.”

“Quinn hoopt nu mensen aan te sporen om transgenders te accepteren door bijvoorbeeld ‘they’ en ‘them’ te gebruiken in plaats van ‘he’ en ‘she’ als iemand dat graag wil, in de hoop dat transgenders zich veiliger voelen op bijvoorbeeld een platform als Instagram.”

Quinn meldt zelf op het sociale medium: “Ik wil mensen uitdagen om meer elkaars vrienden te zijn. Dat is een proces en dat zal niet perfect gaan, maar ik hoop wel dat mensen aangemoedigd worden om iets te doen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Coming out is HARD ( and kinda bs). I know for me it’s something I’ll be doing over again for the rest of my life. As I’ve lived as an openly trans person with the people I love most for many years, I did always wonder when I’d come out publicly. Instagram is a weird space. I wanted to encapsulate the feelings I had towards my trans identity in one post but that’s really not why anyone is on here, including myself. So INSTEAD I want to be visible to queer folx who don’t see people like them on their feed. I know it saved my life years ago. I want to challenge cis folks ( if you don’t know what cis means, that’s probably you!!!) to be better allies. It’s a process, and i know it won’t be perfect, but if I can encourage you to start then it’s something. 1) put your pronouns in your bio 2) follow/ listen to other trans/nb voices ( @janetmock , @ashleemariepreston , @alokvmenon to name a few :)) 3) practice using gender neutral pronouns with friends/ in a mirror 4) vote 5) start to catch yourself making assumptions about people in public/ bathrooms/ any space

Een bericht gedeeld door Quinny (@thequinny5) op

Formule1 Volg ons via FACEBOOK en maak kans op een OFFICIEEL WEDSTRIJDSHIRT!!!
Nog niemand reageerde.

Reageer