PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

Luc Nilis: “Daarom ben ik vertrokken bij PSV”

Luc Nilis groeide bij PSV uit tot een waar clubicoon. Hij vertrok uit Eindhoven toen zijn landgenoot Eric Gerets hoofdtrainer werd. De aanvaller en de trainer konden niet met elkaar overweg.

“Ik werd op handen gedragen in Nederland en dat gaf mij vleugels”, zegt Nilis in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. “Wat ik bij Anderlecht gepresteerd had, was niet verkeerd, maar bij PSV ben ik als voetballer echt volwassen geworden. Door die cultuur van openheid moest ik uit mijn schulp kruipen.”

Nilis groeide uit tot steunpilaar en aanvoerder in Eindhoven.Toen Gerets als nieuwe trainer aan het roer kwam, veranderde echter de tendens. “Ik keek ernaar uit om met Gerets, toch een icoon van het Belgische voetbal, samen te werken. Maar het botste vanaf dag één. Een paar dagen nadat we teruggekeerd waren uit zomerstage, was er een meeting op zijn kantoor met de volledige staf erbij. Hij heeft mij toen met de grond gelijkgemaakt. Ik was in zijn ogen tekortgeschoten in mijn rol als aanvoerder. Ik heb toen gezegd wat ik over hem dacht: je bent een grote trainer, maar als mens ben je heel klein”, sprak de oud-aanvaller.

PSV wilde wel met Nilis door, maar dan moest hij wel de stand-in van Arnold Bruggink worden. Hiermee ging de Belg niet akkoord. “Ik had een goede band met Van Raaij (de PSV-voorzitter) en daarom heb ik mij toen respectvol uitgedrukt: voorzitter, dank u wel voor het voorstel. Maar die meneer naast u weet perfect dat ik hiermee niet akkoord kan gaan. Ik had het meer gewaardeerd van hem als hij rechtstreeks gezegd had dat ik weg moest. Ik heb hen de hand geschud en ben vertrokken.”

WEDSTRIJDSHIRTJE WINNEN? Volg ons dan via FACEBOOK!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.