PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Sergino Dest voor praktisch niets terug naar Eindhoven’

Sergino Dest lijkt ook na de zomer nog in Eindhoven te voetballen. Ze vonden de koopoptie van elf miljoen te gortig, maar schijnen nu een andere optie te hebben gevonden.

Het Eindhovens Dagblad schrijft: “De huidige prijs ligt heel ver onder de eerdere optie. Sterker nog: Dest komt voor niets naar Eindhoven en is dus transfervrij. Wel deelt FC Barcelona voor een flink deel mee in een eventueel toekomstig transferbedrag en krijgt Dest een absoluut topsalaris, naar PSV-begrippen.”

Dat percentage ligt hoogstwaarschijnlijk op enkele tientallen procenten, mét een maximumbedrag… “De clubs hebben het exacte getal niet naar buiten gebracht, maar aannemelijk is dat de Spaanse topclub dus nog flink meedeelt bij een toekomstige transfer aardig wat miljoenen kan verdienen.”

Het ED rept van een win-winsituatie: “De Eindhovenaren hebben gebruik gemaakt van de situatie bij FC Barcelona, dat de speler graag wilde verkopen om van het salaris af te zijn. In ruil voor het doorverkooppercentage is afgesproken dat PSV niets betaalt en het salaris van Dest overneemt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.