PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Verrassende Xavi Simons wending door PSV-clausule’

Xavi Simons mag zich ook deze zomer weer in de belangstelling heugen van verschillende grote Europese clubs. Maar misschien staat de Oranje-aanvaller wel voor een verrassende keuze.

Volgens de toonaangevende Franse krant L’Équipe hebben liefst vier topclubs al geïnformeerd naar de mogelijkheid om de international van het Nederlands elftal op te pikken uit het Parc des Princes. Drie Engelse: Arsenal, Manchester United en Manchester City, en één Duitse: Bayern München.

Het bovengenoemde dagblad schrijft echter dat Paris Saint-Germain zijn groeibriljantje helemaal niet wil verkopen. Niet omdat de Ligue 1-kampioen hem in de toekomst wil gebruiken, maar omdat er een ‘PSV-clausule’ in zijn contract staat. Wordt Simons vóór januari 2025 verhandeld, dan heeft PSV recht op een fiks percentage van de verkoopsom. En aangezien de jongeling al een waarde van méér dan honderd miljoen euro vertegenwoordigt, hebben de Parijzenaren hier maar weinig zin in.

Daarom is de meest logische uitkomst (volgens L’Équipe) dat Xavi opnieuw een jaartje verhuurd wordt. Mogelijk wisselt hij niet eens van woonplaats, want RB Leipzig heeft al aangegeven dat het dolblij zou zijn als de Nederlander er een jaartje in de Red Bull Arena (het decor van de EK-wedstrijd tussen Oranje en Frankrijk) aan vastplakt. Simons zou hier óók wel oren naar hebben, omdat hij in de voorbije jaren in Leipzig, Eindhoven én Parijs heeft gewoond. Zo’n verhuizing gaat niet in de koude kleren zitten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.