PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘PSV neemt afscheid van belangrijke schakel’

Ernst Faber vertrekt als hoofd jeugdopleiding bij PSV. Hij gaat namelijk aan de slag bij het Australische Adelaide United als directeur voetbalzaken.

Dit weet het Eindhovens Dagblad te melden. De 52-jarige Faber vervult die functie sinds 2018. Tussendoor stond Faber, die PSV ook als speler diende, nog een aantal maanden als interim-trainer voor de hoofdmacht van de landskampioen. Daarvoor was hij ook al assistent-trainer onder zowel Phillip Cocu als Dick Advocaat. Zelf stond hij nog voor de groep bij FC Eindhoven, NEC en FC Groningen.

“Dit is een mooie kans om in het buitenland te werken. De clubcultuur en de werkwijze bij Adelaide United FC zijn vergelijkbaar met die van PSV. Ze kunnen sportief nog een aantal stappen zetten”, zegt Faber over zijn stap naar Adelaide. “Ik ben PSV dankbaar dat mij die kans gegund wordt. De laatste jaren heb ik me breed kunnen oriënteren en ontwikkelen en dit voelt voor mij als een mooie volgende stap.’

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart wilde Faber deze kans niet ontnemen. “Ernest heeft veel kwaliteiten, zowel op als buiten het veld. Hij heeft een belangrijke bijdrage gehad aan het niveau dat onze opleiding nu heeft. De Academy is een instituut waaruit mensen met kwaliteiten en ambities naar andere oorden kunnen uitvliegen en ontwikkeling centraal staat. Ernest kreeg de mogelijkheid om zijn vleugels uit te slaan op een plek die hem aanspreekt en in een rol die hij ambieert. Die kans willen we hem dan niet ontnemen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.