PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

PSV-fan tegen Xavi: ‘Wie denk jij dat je bent, snotneus?’

Elke wedstrijd weer zit PSV-fan Willem van der Veer in het stadion als de Eindhovenaren een wedstrijd spelen. Hij staat bekend als één van de bekendste supporters van de club.

De spelers van PSV zijn echter niet heilig voor Van der Veer en dat merkte Xavi Simons vorig seizoen. De toenmalig PSV’er werd gevraagd om een paar shirtjes te signeren. “Ik legde hem uit dat ze bestemd waren voor goede doelen”, vertelt Van der Veer in Voetbal International. “Jaja, dat zeggen ze allemaal’, reageerde hij. Wilde hij geen tijd voor vrijmaken. Een week later wilde hij alleen haastig meewerken.”

“Ik vroeg of we het binnen even netjes konden doen, kwestie van vijf minuutjes. Deed meneer daar weer moeilijk over. Toen ben ik ontploft: ‘Ik loop al vijftig jaar rond bij deze club. Wie denk jij wel niet dat je bent, snotneus?”, gaat de PSV-fan verder. Van der Veer kan er maar weinig begrip voor opbrengen. “Jij voetbalt bij PSV, een familieclub, een warme club. Dan maak je tijd voor de supporters. Dat hoort erbij in Eindhoven. Doe normaal.”

De supporter van PSV heeft meer met iemand als Joey Veerman. “Is altijd benaderbaar, doet nooit moeilijk. Toen die vorig seizoen eens wat shirts van me signeerde en Xavi langsliep, kon ik het niet laten: ‘Kijk, zó kan het ook’. Ja, dan ben ik vervelend. Ik leg de lat hoog voor mezelf, dat doe ik ook voor de spelers”, aldus Van der Veer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.