PSVReport

"EENDRACHT MAAKT MACHT"

‘Zou als PSV-spits blijer worden van hem’

Voormalig voetballer Pierre van Hooijdonk is zeer te spreken over Heerenveen-flitser Osame Sahraoui. Met zijn goede spel voor de Friezen zou hij in de belangstelling staan van PSV.

“Een speler als Sahraoui is een verschilmaker”, zegt Van Hooijdonk in de Leeuwarder Courant. “Hij kan vanuit het niets wat creëren. Je ziet ook aan kleine dingen dat Sahraoui ontzettend goed kan voetballen. Hij speelt de bal bijvoorbeeld bijna altijd op de juiste snelheid en in de loop.”

Van Hooijdonk vindt wel dat Sahraoui constanter moet worden, maar de voormalig international heeft daar alle vertrouwen in. “Hij is nog maar 22 jaar en zal zich dus nog volop ontwikkelen”, voorspelt Van Hooijdonk. “Hij gaat bij een Nederlandse topclub ook genoeg wedstrijden voetballen, hoor. De buitenspelers zijn bijna altijd de eersten die worden gewisseld. Je speelt dus een uur, óf een halfuur. En vergelijk Sahraoui eens met Lozano, die momenteel bij PSV op deze plek speelt. Oké, Lozano scoort iets meer, maar is ook veel egoïstischer. Ik zou als PSV-spits blijer worden van Sahraoui op de vleugels.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.